Fietsenpark beheer

Fietsenpark beheer

Faciliteer fietsenpark beheer

Elektrische fietsen worden in snel tempo geïntroduceerd in bedrijven en organisaties als aanvulling of alternatief voor bedrijfswagens. Werknemers komen vaker met de Elektrische fiets naar het werk en in de meeste steden wordt de elektrische fiets het enige praktische vervoersmiddel. Voor industriële en logistieke bedrijven met grote bedrijfsterreinen zijn fietsen een snelle manier om zich te verplaatsen.

Een fietsenpark wordt echter, naast een wagenpark, vlug een complexe zaak. Een slim fietsslot met ingebouwde GPS en mobiele communicatie verbindt de fiets met de cloud. Fietsen met een dergelijk slot kunnen in realtime worden gevolgd en in combinatie met onze uitgebreide oplossingen kan een gemengd fiets- en wagenpark professioneel worden beheerd. Indien de fietsen reeds zijn uitgerust met een slim fietsslot gelieve ons te contacteren om te bespreken hoe we het slot kunnen aansluiten op ons platform.

Contacteer expert

Boeken van deelfietsen

De meeste systemen voor deelfietsen werken op basis van « first come first served ». Hierdoor moeten er meer fietsen worden aangekocht dan nodig om steeds voldoende beschikbaarheid te garanderen. En dan nog is een medewerker nooit zeker dat een fiets beschikbaar zal zijn als het nodig is.

Een reservatie systeem voor de pool deelfietsen, eventueel in combinantie met poolwagens, is hier de oplossing. In combinatie met het gebruik van een badge om het slot te ontgrendelen kan het gebruik van de fiets gelinkt worden aan de gebruiker. Hierdoor wordt ook oneigenlijk gebruik vermeden en verhoogt het respect voor het materiaal.

Specifieke functies

  • Overzicht van de vrije en gereserveerde fietsen
  • Centrale of individuele reservatie via smartphone, tablet en PC
  • Verplichte identificatie via badge
  • Automatische vrijgave bij niet gebruik van de fiets
Fietsenpark beheer
Fietsenpark beheer

Diefstal bescherming

Elektrische fietsen zijn zeer gevoelig voor diefstal. Door onze rapporten en emails worden gebruikers gestimuleerd om de fiets altijd op slot te doen en de fiets ‘s avonds op een veilige plek te stallen.

Bij verdachte bewegingen wordt een SMS verstuurd. En als de fiets dan toch wordt gestolen kan door de ingebouwde GPS en mobiele verbinding de locatie van de fiets in realtime worden bepaald.

Mobiliteitsvergoeding

Medewerkers die met de fiets naar het werk komen hebben vaak recht op een mobiliteitsvergoeding. Door de registratie van de ritten en de slimme bepaling van het type van rit kan automatisch een gedetailleerde kilometer afrekening worden gemaakt.

Door onze « reverse transparancy » kan worden ingesteld dat het privé gebruik van de fiets niet zichtbaar is voor de werkgever.

Fietsenpark beheer
Fietsenpark beheer

Realtime locatie bepaling

Weten waar uw fietsen zijn laat toe efficiënter te plannen en flexibeler in te spelen op onvoorziene noden van uw medewerkers of klanten.

Voor koerier diensten en service bedrijven die in steden hun klanten bedienen per fiets heeft de centrale planning steeds zicht op de locatie. Via de app kunnen nieuwe opdrachten worden doorgegeven aan de mobiele medewerker.

Vraag een offerte aan

Wil je ook een compleet product zonder verrassingen?

  • Eenvoudig in gebruik
  • Pan-Europese werking met professionele kaarten
  • Onbeperkt aantal posities, kms & gebruikers
  • Helpdesk, software & kaart updates inbegrepen
  • Toegankelijk via elke PC, smartphone en tablet
  • Eigen software, integratie via API mogelijk